گزارش تصویری : حلقه هنر ۱۱
آغاز جلسه یازدهم حلقهی هنر طبق روال جلسات اخیر آن با تاخیر همراه بود!، اما این بار تاخیری 30 دقیقهای تا شروع جلسه موجب آن شد تا هرآنکه روی سن حلقه آمد، به نوبهی خود از حاضران عذرخواهی کند. هرچند که با پخش انیمیشنهای جذاب آقای محمدیان و گروهش، به نظر میرسید انتظار آن دقایق به فراموشی سپرده شده و این را از میزان تشویقهای حاضران در سالن به خوبی میشد فهمید.
با رفع مشکل فنی برای پخش انیمیشنها، مجری برنامه، علی حیاتی، پس از خوشآمدگویی و عذرخواهی بابت تاخیر، به معرفی مختصری از آثار پرداخت. حیاتی بلافاصله از هادی محمدیان دعوت کرد تا در کنار تقدیم اکران آثار به حضار توضیحات احتمالی خود را نیز ارائه کند.
در این قسمت محمدیان از مدت زمان اجرای آثار و مشخصات کلی آنها صحبت کرد و بحث راجع به ویژگیهای فنی را به حلقه تحلیل واگذاشت. با پایان توضیحات کوتاه صاحب اثر، نوبت به پخش کارها رسید. در ابتدا، تیزری از مجموعه ده قسمتی بینا و دینا پخش شد، پس از آن نیز انیمیشن جذاب و حماسی پرواز تا بینهایت به نمایش درآمد و آخرین کار هم آی کیو 170 نام داشت که اشارهای طنز به ماجرای پهباد آمریکایی داشت.
این اولین بار بود که اثری انیمیشن به حلقه هنر پا میگذاشت و شاید همین موضوع آنقدر جذابیت داشت تا عدهی زیادی را به سالن فارابی بکشاند، تا جایی که شاهد حضور تعدادی از علاقهمندان نوجوان هنر و انیمیشن در سالن نیز بودیم. با پخش انیمیشنها، گروه سازنده چندین بار توسط حضار مورد تشویق قرار گرفت و البته صاحب آثار ابراز امیدواری کرد که اثر بعدی خود را که در مرحلهی تولید قرار دارد، برای اولین بار در حلقهی هنر به نمایش دربیاورد.
حلقهی تحلیل آثار با حضور بهرام جوانرودی و وحید امیرخانی به عنوان کارشناس و صادق لطفیزاده به عنوان مجری-کارشناس تشکیل شد. صحبتهای حلقهی تحلیل بیشتر پیرامون چالشهایی تولید انیمیشن در کشور بود. تریبون حلقه هنر فضایی را فراهم آورده تا دست اندرکاران فضای هنری دغدغهها و درد دلهای خود را به راحتی بیان کنند. منتقدان آثار معتقد بودند که کارها از لحاظ تکنیک حائز شرایط بسیار خوبی است، اما بعضا در محتوای کارها و شروع داستانها جای پیشرفته وجود دارد.
پس از پایان صحبتها پیرامون اثر، یحیی نوریان به پشت تریبون آمد و به بیان توضیحاتی در رابطه با برنامهی حلقه در ماه محرم پرداخت که توضیحات بیشتر مربوط به آن در همین بلاگ اطلاعرسانی خواهد شد. با استراحتی کوتاه و پذیرایی مختصر، بخش دوم جلسه آغاز شد. در این بخش سید احسان باقری، روانشناس و فعال در زمینه عکاسی حرفهای، گفتاری پیرامون ارتباط تصاویر و مسائل روانشناسی ارائه داد. او در ابتدا به توضیحاتی در رابطه با هنر عکاسی، علم روانشناسی و چهگونهگی استفاده این دو از یکدیگر پرداخت. سپس باقری از تجربهای که در طی پروژهای کسب کرده بود صحبت کرد. در این پروژه او عکسهایی را به افراد مختلفی نشان داده و بازخورد آنها را در قالب جملات ثبت کرده بود. جملات این افراد نشان از این داشت که هرکسی با توجه به اوضاع درونی و حالات شخصی خود با آثار هنری و به طور خاص عکاسی، ارتباط برقرار میکند. در این ارائه که به شکل تعاملی با حاضران انجام گرفت، باقری این آزمون را بر روی حضار نیز اجرا کرد تا گواهی بر توضیحاتش باشد.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.